Ajtóbehúzó (134.750 km)

Ma végre megérkeztek a vateráról rendelt motyók. Vettem egy jobbos-balos műanyag ajtóbehúzót ablakemelő gombokkal, és egy antennát. Előbbi kettő amiatt kell, mert a kereskedő összegányolta az autóban lévő műanyagot, utóbbi pedig mert kicsit sistereg a rádió:

Kattintható!



Gyárilag sötétkék színű gumis anyaggal van bevonva, de az eladó úgy gondolta, hogy jó lesz oda a fekete spray is mindenféle előkészítés nélkül. Nem...

Színben viszonylag közel áll a beltérhez és nem is volt összegányolva. Ezért is rendeltem meg. Persze mikor kibontottam már látszott, hogy érte azért nap eleget. Sebaj. Egy alapos takarítás után előszedtem a hőlégfúvót és visszaadtam a gyári színét. Kb 5 perc volt az egész és a horzsolások meg karcok nagyon nagy részét is eltűntette. A végén műanyagápolóval lekentem, hogy a napfénytől óvjam.

A hőlégfúvót 600°C-on használtam és gyors, körkörös mozzdulatokkal melegítettem a műanyagot. Vigyázni kell, hogy egy pontba sose álljunk meg, mert könnyen megolvad, eldeformálódik, habosodik a műanyag. Inkább többször menjünk át a részeken és többszörre végezzük el a melegítést. Úgyis egyértelműen látszik, amikor nyeri vissza a színét. A karcok felett érdemes többször átmenni, hogy azok is eltűnjenek.

Ha már volt néhány szabad percem, akkor lekentem a napfénytető minden mozgó alkatrészét. Sokkal csendesebben záródik és nyílik most már.
Ilyen lett. Így vettem az autót. Jobb oldal. Az egyik fele kész. Az egyik teljesen kész Mind a kettő kész. Itt egy nagy karc volt. Beszerelve leápolva.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!