Archívum: 2012 (4)

Tevékenységtérkép

8. Nemzetközi Fiat 126 találkozó(977KM)

Na, végre lett egy kis időm, hogy ezt is kiposztoljam. Nem lesz túl hosszú, mert minden tökéletesen zajlott. Ez úton is köszönet a szervezőknek, mert ismét egy remek hangulatú találkozót sikerült összehozniuk. A kaja is finom volt és elég is volt. Az időjárással volt némi kivetnivalóm, de szerintem ennek is meg volt a maga szépsége... Én legalábbis kihívásnak vettem a szélviharban sátratverni című 1 órás mókát :D Az éjszakákat kivéve kegyesek voltak a fentiek, mert végig napsütéses meleg időnk volt. Még fürdeni is tudtunk!

Az útról röviden:
Semmi!! Se szag, se csörgés, se makacsolás, se olaj, semmi. Pedig nem sokat pihent a masina. Oda vissza 100-110-es tempó volt(4500-5000 fordulat) Egy két leejtőn picivel 120 felett előzgettem(nem a pócki órája szerint, mert aszerint 130 körül lett volna) Kicsit meg is lepődtem, hogy 4-ben 5500felé bírt pörögni. Mogyoród környékén pedig a sunyi emelkedőn sem esett 87Km/h alá a fordulat. Szóval tökéletesen vizsgázott a gép. Mire hazaértünk 977Km szaladt bele indulás óta. Pluszban még a motorházfedő sem volt kitámasztva sosem. És még így sem érte el a motor a 130 fokot. 125 volt a plafon.

A képeimet itt láthatjátok:
Facebook:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.405645832826175.93616.323553851035374&type=1 
Picasa:
https://picasaweb.google.com/106269751043370209818/VIIINemzetkoziFiat126Talalkozo?authkey=Gv1sRgCN7ortOb-NDfuwE

És innen tudjátok leszedni vízjel nélkül(érdemes lehet, mert több kép van itt, mint az előző linken):
Mérete 1GB és 3MB/s-mal tudod tölteni
http://h15.mine.nu/feltolt/files/up.rar 

Láttunk sok-sok csodát és jöttek is az ihletek. Remélem egyszer majd meg is valósulnak. Nem tudom, hogy kinek hogy, de nekem a piros abarth volt a kedvencem, az nagyon szép volt.
 

Sajna a fehér tuning szörnyről mindig lemaradtam, pedig nagyon állat lehetett :( na majd legközelebb.

Ez is eltűnt...végre

Hónapokkal korábban lelkesen vettem egy teljes garnitura elegant ablakot. Amint megjött én rohantam is ki az autóhoz a hónom alatt, hogy na majd most én jól beleteszem... Igen, majdnem így lett. Aztán szomoróan konstatáltam, hogy azért ennyire nem egyszerű a helyzet. Na jó, szépen visszacsomagoltam és eltettem, hogy majd egyszer ezt is megcsinálom...

Ennek már jó néhány hónapja. Most viszont kapóra jött a húsvét miatti hosszúhétvége. Rögtön két nap szabit kis is vettem, hogy így legyen egy kellemes 5 napom foglalkozni a póckival. Eldöntöttem, hogy ha esik, ha fúj, az üvegeket akkor is beleteszem. Így is lett. Egy napi melóval kikerültek a pillangóablakok és bekerültek a szép nagy üvegek. Nagyon imádom. A tükörben végre látni mi van mögöttem, a kilátás hatalmas és egyszerű. A tükröket belülről szépen lehet állítani. A vízlehúzó nincsen lerohadva és az üveg sem zörög a keretben. Megkockáztatom, hogy halkabb is lett. Az emelőszerkezet még kívánja kicsit a zsírt, illetve az üveg kédere is a vazelint vagy a szilikon zsírt, de már most könnyebb tekerni, mint a gyárit.

Pro:
- Szebb, esztétikusabb
- Csendesebb
- Jobb tükör
- Belülről állítható tükör
- Precízebb emelőszerkezet
- Egyedibb megjelenés
- Kihívás
- Nem ázik be

Kontra:
- Kihívás
- Egy teljes napi meló megcsinálni

Mini leírás:
Az ablakot ki kell belezni, a felesleges két merevítőt ki kell vágni. Ezután kell csinálni 2-2db háromszöget, ami a tükröket fogja tartani. A lemezre 3 lyuk kell a rögzítőcsavaroknak és középen egy nagy a tükörállítókarnak. Ezeket a lemezebek párosával meg kell peremezni, hogy egyszerű legyen az illesztése. 2 belsőt és két külsőt kell peremezni. A zár felőli gyári sínt továbbra is használhatjuk, csak szedjük ki belőle a gyári műanyag kédert. A zsanér felőli gyári sínt is használhatjuk a továbbiakban, de azt is ki kell belezni. Továbbá meg kell azt hosszabbítani, mert rövid. Mi a hosszabbítást fixen behegesztettük a helyére, csak a gyári póksínt hagytuk meg szerelhetőnek. Ezután már csak néhány jól irányzott lyuk kell a felfogatásoknak és lehet összerakni.

Ugye, hogy nem is bonyolult?!

A hétvégén még megejtettem egy padlólemez ápolást, mert belülről megjelent a rozsda. Lekapartam, kapott rozsdaátalakítót és alapozót. Még majd tervben van hogy kikenem üregvédővel, azt beborítom nejlonnal és erre jönnek majd a szőnyegek. Ha már kibeleztem a kiskocsit, akkor kapott szép, mondhatni új szőnyegeket is, FEKETÉT! mert a régi már mindenhol lyukasra kopott. 

Továbbá beszereltem a KG-tól vásárolt automata biztonsági öveket is. Nagyon kényelmes a használatuk, végre megint kötöm magamat az autóban :D (A gyári mindig az ülés alatt volt és valamibe beleakadt, meg szarhelyen volt, ezért sosem kötöttem vele magam)

Nagyjából ennyi történt a legutóbbi bejegyzés óta.

Lassan, de biztosan...

Nem sok történés van, csak rójuk az utakat hibamentesen. 

Fél éve díszkivilágítva járok az autóval, mert sokat tölt, amit végre tudok majd orvosolni egy fesszabályzó cserével. Ilyet kaptam a boltban: http://www.motopol.hu/product_info.php/polski-fiat-126p-generator-feszultsegszabalyzo-utangyartott-elmot-generatorhoz-p-5003?osCsid=a6ed99d17b83b0313a918054abb7cb06 
Remélem jó lesz.

Ezen kívül kaptam Imitől egy egészen pofás műanyag első lökhárítót. Megmostam és lekentem fekete turtle waxszal. Így olyan mintha új lenne, nagyon szép lett. Ezúton is köszi minden kacatot :) Lökösről képet majd egy következő bejegyzésben, most nincs.

Továbbá már régebb óta vadásztam 30mm vastag alulapot legalább 400mmx400mm-es méretben, desehol sem találtam. Erre Imi azt kérdezte, hogy miért nem öntetem ki? És milyen igaza van! Találtam is egy pofás öntödét a környéken. Becsengettem és egy korosodó, látszik rajta, hogy sokat tapasztalt bácsika jött ki, akinek előadtam a problémámat. Azt mondta, hogy ha fából megcsinálom a pozitívot, akkor ő megcsinálja a negatívot és kiönti nekem ezerpárszáz forintért kilóját. Így is lett. 5.200Ft-ot kért el a végén a 4 kilós formáért. Lesz vele munka bőven, de szándékosan lett túlméretes, hogy legyen miből szedni. Mindent összegezve, nagyon elégedett vagyok a munkájával, a vállalt határidővel és az árral. Konkrétan tegnap délután adtam a kezébe a pozitívot, ma meg ő nekem ugyan azt aluból :)

Képek.


2012.01.21. Vasárnap

Na fél éve már, hogy halasztgattam, de a minap végre sikerült az ablaktörlő gumilapátjait kicserélni. Így már töröl is rendesen :) Viszont az egész ablaktörlő hóbelevancot cserélni kellene, mert egy párszor már összeakadt a két lapát és minden girbegurba. Majd egyszer azt is :) Az autóval egyébként nincsen gond, szeli a kilométereket gond nélkül. Újabb projektek vannak kilátásba helyezve, amiket véghez kell vinni. Az a baj, hogy a lista egyre csak nő. Ennyi.