Klíma (135.377 km)

Tegnap délután, egésznapos napon állás után beszálltam a kb 50 fokos autóba és beröffentettem a klímát, hogy ezt minél előbb mérsékeljem. Várakozásaim ellenére a klíma csak a meleget tolta több perc után is és az utastérben is picit hülye hangja lett. Úgy tudnám leírni a klíma hangját, mintha egy hosszú csőbe levegőt fújnék. Emellett persze a ventinek is megvolt a hangja, tehát nem csak összekevertem a kettőt. Nagyszerű. Klíma ki, ablakok le. Mivel munka után voltam, így már nem volt nyitva semmi sem.

A hiba nem egyik pillanatról a másikra jött elő, mert eltelt legalább 2 hét, mióta legutóbb használtam.

Ma reggel bevittem a debreceni Ford Vagéphez (az itteni Renault béna) ellenőrzésre és töltésre, mert a gázra gyanakodtam. Lenyomáspróbázták mind a két kört, de minden rendben volt. Szóval feltöltötték gázzal és ismét tolja a hideget. A gázba kevertek egy kis kontrasztanyagot, hogy ha netán megint elfogyna belőle a gáz, akkor könnyen meglegyen a lyuk.

Szóval most már nincs gáz, mert van gáz :)

Normál üzemben egyébként alapjáraton kb 30mp alatt kezdi tolni a hideglevegőt belső keringtetéssel. Kb 1-2 perc, míg teljesen lehűl a klíma és olyan 5-10 perc, míg a bódét lehűti.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!