Ez is eltűnt...végre

Hónapokkal korábban lelkesen vettem egy teljes garnitura elegant ablakot. Amint megjött én rohantam is ki az autóhoz a hónom alatt, hogy na majd most én jól beleteszem... Igen, majdnem így lett. Aztán szomoróan konstatáltam, hogy azért ennyire nem egyszerű a helyzet. Na jó, szépen visszacsomagoltam és eltettem, hogy majd egyszer ezt is megcsinálom...

Ennek már jó néhány hónapja. Most viszont kapóra jött a húsvét miatti hosszúhétvége. Rögtön két nap szabit kis is vettem, hogy így legyen egy kellemes 5 napom foglalkozni a póckival. Eldöntöttem, hogy ha esik, ha fúj, az üvegeket akkor is beleteszem. Így is lett. Egy napi melóval kikerültek a pillangóablakok és bekerültek a szép nagy üvegek. Nagyon imádom. A tükörben végre látni mi van mögöttem, a kilátás hatalmas és egyszerű. A tükröket belülről szépen lehet állítani. A vízlehúzó nincsen lerohadva és az üveg sem zörög a keretben. Megkockáztatom, hogy halkabb is lett. Az emelőszerkezet még kívánja kicsit a zsírt, illetve az üveg kédere is a vazelint vagy a szilikon zsírt, de már most könnyebb tekerni, mint a gyárit.

Pro:
- Szebb, esztétikusabb
- Csendesebb
- Jobb tükör
- Belülről állítható tükör
- Precízebb emelőszerkezet
- Egyedibb megjelenés
- Kihívás
- Nem ázik be

Kontra:
- Kihívás
- Egy teljes napi meló megcsinálni

Mini leírás:
Az ablakot ki kell belezni, a felesleges két merevítőt ki kell vágni. Ezután kell csinálni 2-2db háromszöget, ami a tükröket fogja tartani. A lemezre 3 lyuk kell a rögzítőcsavaroknak és középen egy nagy a tükörállítókarnak. Ezeket a lemezebek párosával meg kell peremezni, hogy egyszerű legyen az illesztése. 2 belsőt és két külsőt kell peremezni. A zár felőli gyári sínt továbbra is használhatjuk, csak szedjük ki belőle a gyári műanyag kédert. A zsanér felőli gyári sínt is használhatjuk a továbbiakban, de azt is ki kell belezni. Továbbá meg kell azt hosszabbítani, mert rövid. Mi a hosszabbítást fixen behegesztettük a helyére, csak a gyári póksínt hagytuk meg szerelhetőnek. Ezután már csak néhány jól irányzott lyuk kell a felfogatásoknak és lehet összerakni.

Ugye, hogy nem is bonyolult?!

A hétvégén még megejtettem egy padlólemez ápolást, mert belülről megjelent a rozsda. Lekapartam, kapott rozsdaátalakítót és alapozót. Még majd tervben van hogy kikenem üregvédővel, azt beborítom nejlonnal és erre jönnek majd a szőnyegek. Ha már kibeleztem a kiskocsit, akkor kapott szép, mondhatni új szőnyegeket is, FEKETÉT! mert a régi már mindenhol lyukasra kopott. 

Továbbá beszereltem a KG-tól vásárolt automata biztonsági öveket is. Nagyon kényelmes a használatuk, végre megint kötöm magamat az autóban :D (A gyári mindig az ülés alatt volt és valamibe beleakadt, meg szarhelyen volt, ezért sosem kötöttem vele magam)

Nagyjából ennyi történt a legutóbbi bejegyzés óta.
háromszög háromszög háromszög Tekerőke rögzítése alsó rögzítési pont közelről felső rögzítési pont Van még mit csinosítani... Automataöv Már nem lyukas... zsanér felőli sín szép állapotú vízlehúzó Csak, hogy tudjam a kilométert

Kommentek

Ufó

Szervusz.Én viktor vagyok a youtube-os videóid alapján találtam ezt az oldalt.A lényeg hogy kispolszkit tuningolnék és ehhez szeretnék tőled "segítséget" és tanácsokat kérni de nem tudtam máshol üzenni.szeretném ha lehetőség lenne kapcsolatba lépnünk.viktormarozsan@yahoo.com

Hepp Ádám

Ufó #52925:
Ajánlom figyelmedbe a fiat126.hu oldalt. Sokkal nagyobb szakik vannak jelen mint én. Engem egyébként ott hepike néven találsz meg, és van lehetőséged privát üzenet formájában is írni nekem. Üdv, Ádám.

KeMa

Agyaltam, agyalok ilyen szépséges ablakon én is, de egyelőre még nem döntöttem el, hogy tényleg tetszik-e annyira, hogy szívjak vele :)

Minden esetre ez a részletes leírás nagyon jó, ha mégis az átépítés mellett döntök, tuti segítség :)

Hepp Ádám

KeMa #52936:
Így utólag belegondolva annyira nem is macerás. Inkább azzal megy el a legtöbb idő, hogy a rések stimmeljenek és ne keresztbe menjen az üveg a helyén. Ha kell segítség, akkor keress meg bátran még kb fél évig, amíg emlékszem az egészre :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!