2009.02.28. Szombat

Na túl vagyok ennek a hónapnak az 5. kispolszki hf. tömítés cseréjén. A bátyámét 3X az enyémet 2X. De most az enyémről írok. Az enyémet először a henger-dugó csere után kellett kicserélni egy pár héttel ezelőtt. Aztán a múlthéten a kocsonya fesztiválról hazafele elkezdett lassulni-gyengülni a gép az olaj hőmérséklet meg csak úgy kúszott felfele. Jött egy nagy emelkedő: 80-70-60... áá, mondom legalább a tetejére érjünk fel. Felértünk, megálltam. Olaj 130°C-on autóban nincs erő és kifúj az egyes henger.Gyönyörű... Kicsit pihentünk és úgy gondoltam, hogy ha tovább emelkedik, akkor félreállunk és megvárjuk míg meghül, ha csökken akkor mehetünk tovább óvatosan. Szerencsére60-70es tempó mellett elkezdett csökkenni és 110fokos olajjal lehetett is végre közlekedni. Ha az olaj maradt 110fokon vagy alatta, akkor szinte észre se lehetett venni, hogy van valami baja, felette viszont vége volt. Szóval 80kával haza is értünk sikeresen. Ma megcsináltuk. Úgy néz ki, a nagy előgyújtás miatt megfőzte kicsit magát és kifújta a hf. tömítést. Meg is mostuk szépen a motorját, hogy ha valahol gyöngyözik az olaj, akkor egyből lássuk.
kifúj szerencsére nem eresztettek a furuja gumik, remélem most se fognak Andreinek, hogy mennyi olaj van. Én is meglepődtem...

Kommentek

Grosso

Te meg nem unatkozol, úgy látom :D

Hepp Ádám

Hát nem igazán :D Mióta eldöntöttem, hogy át alakítom a kalaptartómat azóta mindig közbejön valami. Na, de nem baj, majd jövõhéten :D

Andrei

egyik szemem sír, másik nevet

Törölt felhasználó

ööööm, Nem felejtettétek el véletlen utána húzni a hengerfejcsavarokat menet után? Nem feltételezem,hogy nem, csak ennek nem kéne kétszer elszállnia csak úgy.

Hepp Ádám

Polski #30225:
neeem, elõször ment ki a hengerfej tömítésem. a nagy elõgyújtás miatt megmelegedett és valószínûleg amiatt fújta ki a tömítést.

Andrei #30212:
nevetni mért nevet? :D

Törölt felhasználó

Hepp Ádám #30254:
Hmm akkor szimplán pech. :)

Andrei

Hepp Ádám #30254:
mert látom a célt :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!